Policijska intervencija zbog zastave HDZ-a

NA PROSLAVI Dana općine Čeminac u baranjskom mjestu Grabrovac tamošnji je HDZ uz državnu istaknuo i stranačku zastavu, zbog čega je pozvana policija, piše Jutarnji list.

Grabrovački HDZ je na proslavi Dana općine Čeminac, inače jedne od najuspješnijih povratničkih općina, predvođen ravnateljem osječke Hitne pomoći dr. Zlatkom Pinjuhom, uz državnu zastavu istaknuo i zastavu HDZ-a.

Pinjuh je odluku o isticanje HDZ-ove zastave na proslavi Dana općine obrazložio riječima: "U Grabrovcu je na posljednjim lokalnim izborima osvojio 72% glasova, pa ne vidim ništa sporno u isticanju stranačke zastave."

Po riječima načelnika Policijske postaje Beli Manastir, policija je izašla na dojavu, ali nije bilo zakonske osnove za intervenciju.

Grabrovac, mjesto od 1100 stanovnika, već je dulje vrijeme podijeljeno između dva stranačka bloka, HDZ-a i koalicije HSP-a i DC-a. Načelnik Općinskog vijeća Damir Rešetar, inače HSP-ovac, u mandatu prošle Vlade proglašen je najuspješnijim načelnikom u ratom zahvaćenim područjima.

Stranački sukob u Grabrovcu otišao je tako daleko da je šef tamošnjeg HDZ-a Zlatko Pinjuh uz lokalni nogometni klub s 40-godišnjom povijesti osnovao još jedan klub, čime je Grabrovac postao najmanje mjesto u Hrvatskoj s dva nogometna kluba.

Kako piše Jutarnji list, mještani Grabrovca kažu kako bi umjesto dva nogometna kluba i dvije pošte bilo pametnije renovirati središte sela, koje je nepromijenjeno od vremena Austrougarske monarhije.

Pročitajte više