Policijski šefovi usred smjene u birtiji pili gemište? Pogledajte fotografije

Foto: Čitatelj Indexa

MJESTO radnje birtija, stol pun pića koje jako nalikuje na gemište, a za njim policajci u uniformama. To je najkraći mogući opis fotografija koje je dobio Index. 

No priča postaje još zanimljivija. 

Ne radi se o običnim policajcima, nego o policijskim šefovima u Slatini nedaleko od Virovitice - na fotografijama su načelnik policijske postaje Slatina Krunoslav Sertić i njegov zamjenik. 

"Nisu pili samo jednu nego više rundi"

Index je fotografije dobio u subotu popodne. 

Kako nam je javio pošiljatelj, snimljene su 29. lipnja oko 13 sati i 40 minuta. 

Na njima su, kako smo rekli, policijski načelnik i njegov zamjenik te još dva policajca. Po boji pića može se zaključiti kako piju upravo gemište.

"I to ne samo jednu rundu nego više rundi kao što se vidi na slikama. I inače se događa da u isto vrijeme po dvije, tri patrole sjede u kafiću također za vrijeme radnog vremena", napisao je čovjek koji nam je poslao fotografije i zamolio da ostane anoniman. 

Unutarnja kontrola navodno stigla sljedeći dan

Index je poslao upit policiji o ovome događaju, no odgovor još uvijek nismo primili. 

Telegram, koji je također dobio fotografije, navodi kako im je iz dva neovisna izvora potvrđeno kako su fotografije autentične te kako je sljedećeg dana u PP Slatina stigla unutarnja kontrola MUP-a, zbog ispijanja gemišta u radnom vremenu. Trojica policajaca, među kojima i načelnik i njegov zamjenik, navode, bila su u službi za vrijeme ispijanja pića u slatinskoj gostionici Elida, dok je jedan policajac bio u civilu i izvan službe. Policajac koji je uz Sertića i zamjenika u uniformi i u službi dok se druže uz piće radi na osiguranju mađarske granice.

Za sada nema nikakvih informacija da je protiv načelnika Sertića i dvojice policajaca išta poduzeto. Odgovor policije o spornom događaju i nalazu unutarnje kontrole objavit ćemo kada ga dobijemo.

 

Pročitajte više