Policijski službenici osumnjičeni za prijevare s putnim troškovima

ZBOG prijevara s putnim troškovima "teških" oko 92 tisuće kuna 22 MUP-ova policijska službenika iz Prihvatnog centra za strance Ježevo kraj Zagreba prijavljena su tužiteljstvu i protiv njih je pokrenut stegovni postupak, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Policijski službenici iz Ježeva sumnjiče se da su u razdoblju od 2002. do 2003. Odjelu financijskih poslova MUP-a predavali mjesečne potvrde o cijeni mjesečne vozne karte prijevoznika "Croatia bus" za relacije od mjesta stanovanja prema Ježevu i obrnuto. No, problem je što taj prijevoznik uopće ne prometuje na relacijama koje su policijski službenici prijavljivali u svojim potvrdama, pa su svi osumnjičeni za kazneno djelo prijevare u službi. Protiv njih je podneseno posebno izvješće zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu i pokrenut stegovni postupak.

Glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama kazala je da joj nije poznato jesu li osumnjičeni do završetka stegovnog postupka privremeno udaljeni s dužnosti.

Za dodatne informacije uputila je na MUP u kojem se danas nije mogao dobiti komentar ovog slučaja.

Od načelnika Prihvatnog centra za strance Borisa Vrančića doznaje se da osumnjičeni policijski službenici nisu udaljeni s dužnosti.

"Kao načelnik Centra nisam dobio nikakvu službenu obavijest o pokretanju stegovnog postupka", kazao je Hini Vrančić, dodavši da je za sve informacije o slučaju zadužen MUP.

Pročitajte više