Politolog o Milanoviću: Opservacije su mu nekad humor, ali to je destruktivan rječnik

Screenshot: N1

POLITOLOG Višeslav Raos komentirao je za N1 sukob predsjednika Republike Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića.

Raos kaže da je vrhunska ironija da je jedna u nizu točaka sukoba Milanovića i Plenkovića upravo bila politika prema BiH.

"Mi znamo da u BiH vrlo često svjedočimo međusobnim blokadama izabranih predstavnika. Tako da je vrhunska ironija da mi kao članica Europske unije na neki način ponavljamo takve situacije", rekao je Raos za N1.

"HDZ se ne treba plašiti prijevremenih izbora"

Dodao je da je oporba godinama vrlo slaba, dok je HDZ-ova većina stabilna zato što su drugi partneri u većini izrazito slabi.

"HDZ se ne treba plašiti prijevremenih izbora", istaknuo je politolog.

O Milanovićevoj komunikaciji: Destruktivan rječnik

Politolog se osvrnuo na komunikaciju predsjednika Republike pa rekao da u svojim opservacijama ponekad pokazuje smisao za humor, no da se koristi rječnikom koji je "definitivno destruktivan". 

"Nije baš u duhu onoga što bi trebao biti po Ustavu, a to je nekakav jamac stabilnosti političkog sustava. Dotakli smo se i ovdje diplomacije, čuli smo i neke komentare ministra vanjskih i europskih poslova, prije neke blokade imamo problem imenovanja veleposlanika. 

Milanović često pika u pitanja koja definitivno jesu goruća. Odnos premijera i predsjednika je u startu loše postavljena situacija. Ja sam se nadao da će se u nekom trenutku dogovoriti na onoj interesnoj razini. Bila je neka nada da će nakon ove paljbe ipak netko popustiti", komentirao je Raos za N1.

 

Pročitajte više