Poljakinja u centru Varšave postavila eksploziv. U kući joj pronašli sliku Bin Ladena

Screenshot: X

Poljske vlasti priopćile su kako su uhitile i podigle optužnicu protiv 38-godišnje Poljakinje koja je ranije ovog mjeseca postavila eksplozivnu napravu na ulici u središtu Varšave. Policija je navela da je žena postavila napravu u Varšavi u noći s 10. na 11. studenog, a zatim se vlakom vratila svojoj kući u zapadnu Poljsku.

Nitko nije ozlijeđen, ali je naprava mogla ozlijediti mnogo ljudi, istaknuli su iz policije. "Improvizirana eksplozivna naprava puna plinskih spremnika i čavala mogla je izazvati ozbiljnu prijetnju zdravlju i životima mnogih ljudi", stoji u priopćenju. 

Na teret joj se stavlja "izazivanje opasnosti i dovođenje u opasnost života i zdravlja više osoba, kao i pripremanje za izazivanje te opasnosti". Policija je koristila snimke nadzornih kamera kako bi pratila njezino kretanje, prenosi Associated Press.

 

Uhićena u svom domu

Nakon što je postavila napravu u Varšavi, uputila se na glavni željeznički kolodvor u poljskoj prijestolnici, a zatim je otputovala u zapadni poljski grad Wroclaw te je uhićena u svom domu u obližnjem gradu Strzelin.

Policija je opisala osumnjičenu kao Poljakinju koja je pokazivala simpatije prema islamskom ekstremizmu,  ali nije željela dati više detalja o njoj. Objavili su video na kojem se vidi kako joj policija uzima otiske prstiju i stavlja lisice, a pokazali su i neke od predmeta za koje su rekli da su pronašli u njezinoj kući. 

Među njima je bila i slika Osame bin Ladena. "Policijski službenici osigurali su predmete i naprave povezane s Islamskom državom, kao i predmete koji bi se mogli koristiti za izradu druge eksplozivne naprave", zaključili su. 

Pročitajte više