Poljoprivrednicima 10 mil. eura potpore za korištenje obnovljivih izvora energije

Ilustracija: Zeljko Hladika/PIXSELL

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je da je objavljen natječaj za provedbu intervencije Korištenje obnovljivih izvora energije iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike, na koji će se zahtjevi moći podnositi od 4. ožujka do 4. travnja 2024. godine, a za koji je raspoloživo ukupno deset milijuna eura. 

Kako se navodi u priopćenju, danas je objavljen Natječaj za provedbu intervencije 73.03. korištenje obnovljivih izvora energije iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. - 2027. 

Tko se može prijaviti?

Prihvatljivi korisnici za tu mjeru su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika, uključujući proizvođačke organizacije priznate u skladu s posebnim propisima koji uređuju rad proizvođačkih organizacija ili fizičke i pravne osobe (uključujući proizvođačke organizacije priznate u skladu s posebnim propisima koji uređuju rad proizvođačkih organizacija) registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda iz Priloga I. Ugovoru.

"Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po natječaju je deset milijuna eura. Najniža visina javne potpore po projektu/korisniku iznosi 15.000 eura, a najviša 300.000 eura. Intenzitet javne potpore je 65 posto ukupnih prihvatljivih troškova projekta, a može se uvećati do 80 posto za ulaganja koja provode mladi poljoprivrednici", navodi se u priopćenju.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu je od 4. ožujka 2024. godine od 12 sati do 4. travnja 2024. do 12 sati.

Pročitajte više