Poljska književnica Tokarczuk gostovala u Zagrebu

POLJSKA spisateljica Olga Tokarczuk (1962.) održala je večeras u Zagrebu susret s publikom u organizaciji Naklade MD iz Zagreba.

Najznačajnija poljska književnica srednje gerenacije izrazila je zadovoljstvo netom završenim boravkom na Visu s kojeg nosi lijepe uspomene te izjavila kako je nadahnuta hrvatskim Festivalom europske kratke priče pokrenula sličnu priredbu u Wroclawu.

"Kratka priča je kruna današnje proze i kulturnim vlastima Wroclawa se svidjelo kako sam opisala vaš festival, pa se nadam da ćemo sličan imati sljedeće jeseni kod nas u Poljskoj", kazala je.

Poljska spisateljica imala je zapažen nastup na Festivalu europske kratke priče nakon kojeg se ponovo vratila u Hrvatsku.

U razdoblju od 1993. do 1998. objavila je četiri romana od kojih je roman "Pravijek i druga vremena" među najčitanijim poljskim romanima toga desetljeća.

Organizator susreta Miroslav Mićanović smatra večerašnji događaj uspješnim i važnim ne samo za predstavljanje europskih kulturnih vrijednosti nego i za čvršće povezivanje pisaca s publikom.

Pročitajte više