Poljski autobus sa 110 km/h sletio s ceste u Srbiji: Među šestero mrtvih ima i djece

U TEŠKOJ prometnoj nesreći kod Inđije na autocesti Beograd - Novi Sad poginulo je šest osoba, dvoje djece, jedna ženska osoba te tri muškarca. Vozač i suvozač, koji su prema neslužbenim informacijama bili trijezni, zadobili su samo lakše ozljede.

U Klinički centar u Novom Sadu primljeno je 35 odraslih osoba i 33 djece. Dvanaest ozlijeđenih ima po život opasne ozljede, a trenutno se četvero ljudi nalazi na operaciji, dok je  dvoje,  tinejdžeri u dobi od 15 i 16 godina, na reanimaciji.

Uzrok prevelika brzina?

Do nesreće je došlo jutros oko sedam sati kad je poljski autobus sa 68 putnika koji su se vraćali s ljetovanja u Bugarskoj, sletio s ceste kod skretanja za Slankamen, najvjerojatnije zbog prevelike brzine - prema prvim informacijama srpskih medija brzina autobusa u trenutku nesreće bila je čak 110 km/h.

Na mjestu nesreće pomoć je ozlijeđenima pružalo pet ekipa Hitne pomoći, policija i vatrogasci.

Istraga je u tijeku, a autobus je upućen na tehnički pregled.

Vlasnici: Autobus je bio tehnički ispravan

Autobus marke Neoplan, autoprijevoznika Moana, bio je tehnički ispravan i za volanom su se prema propisima izmjenjivala dvojica vozača, tvrde vlasnici. "Prema izjavama vozača do nesreće je došlo kada je suvozač, koji se odmarao, zamolio kolegu da isključi svjetlo u autobus", rekao je medijima Jusef Zupka vlasnik tvrtke Moan, prenosi B92 dodajući kako je vjerojatno taj trenutak nepažnje uzrok nesreće.

H.A.
Scheenshot: RTS/Poljska TV/tvn24

Pročitajte više