POLJSKI KONZERVATIVAC PODRŽAO ROCCA BUTTIGLIONEA

Zastupnik Europskog parlamenta iz poljske konzervativne Lige poljskih obitelji (LPR) podržao je u ponedjeljak Rocca Buttiglionea, talijanskog kandidata za Europsku komisiju čije su kontroverzne izjave o homoseksualnosti i obitelji ugrozile podršku europarlamenta novoj Komisiji Jose Manuela Barrosa na glasovanju u srijedu.

"Želim izraziti podršku Buttiglioneu koji je žrtva šovinističkog napada ljevičara Europskog parlamenta i proljevičarskih stranaka", izjavio je poljski zastupnik Bogdan Marek Pek u govoru tijekom otvaranja plenarnog zasjedanja Europskog parlamenta.

"Još postoje ljudi koji normalno razmišljaju, poput vas povjereniče (Buttiglione). Nastavite i dalje govoriti istinu. Istina se mora čuti, posebice u Europskom parlamentu koji bi trebao štititi ljudska prava", dodao je Pek.

Talijanski katolički konzervativac Buttiglione izazvao je nezadovoljstvo dijela liberalnih i socijalističkih zastupnika Europskog parlamenta jer je izjavio da je homoseksualanost "grijeh", te da obitelj postoji "kako bi omogućila ženi da ima djecu i da ju štiti muž".

(Hina) xtm ydv

Pročitajte više