KORONAVIRUS SVIJET

Poljski liječnik sa skijanja se vratio zaražen koronom, doživio linč pa se ubio

Foto: Facebook

POZNATI poljski doktor Wojciech Rokita preminuo je sinoć u bolnici čiji je bio ravnatelj u Kielceu, pišu poljski mediji. Rokita je inače vodio ginekološki odjel, a iako je bio zaražen koronavirusom nakon povratka iz inozemstva sa skijanja, to nije bio razlog njegove smrti.

Naime, Maksymilian Materna, prijatelj doktorove obitelji, objavio je video na društvenim mrežama u kojem objašnjava da se doktor Rokita ubio zbog brojnih poruka mržnje koje je primao posljednjih dana.

Naime, Materna je uz ostatak njegove bolnice uvjeravao javnost da nije ušao u kontakt ni s kim od pacijenata ili ostatka osoblja, no brojni mu nisu vjerovali te ga vrijeđali putem društvenih mreža i ispred bolnice.

Obiteljski prijatelj Materna angažirao je odvjetnika kako bi poslao zahtjev državnom odvjetništvu u Kielceu da se istraži što je sve Rokita radio posljednjih dana.

"Naše mišljenje je da je val mržnje jedini razlog zašto je doktor napravio samoubojstvo", napomenuo je odvjetnik Materne i nadodao kako će sve dokazati.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Crveni križ otvorio je telefonske linije za pružanje psihosocijalne podrške osobama u samoizolaciji ili karanteni koje su otvorene 24 sata dnevno: Za Istarsku županiju: 091 300 2626 Za Varaždinsku županiju: 091 564 6361 i 091 935 2424 Za Ličko-senjsku županiju: 099 314 517 Za Sisačko-moslovačku županiju: 091 9522 452 Za Splitsko-dalmatinsku županiju: 112 (operater će prespojiti poziv Gradskom društvu Crvenog križa Split; podrška je dostupna svakodnevno od 8 do 20 sati)

Pročitajte više