Poljski šef diplomacije ne isključuje slanje vojnika u Ukrajinu. "Neka Putin nagađa"

Foto: EPA

Poljska ne bi smjela isključiti slanje snaga u Ukrajinu, rekao je ministar vanjskih poslova Radoslaw Sikorski u komentarima objavljenim danas dok se Kijev bori da odbije rusko napredovanje, no Sikorski nije precizirao koju bi ulogu imali poljski vojnici.

Premda su ukrajinski saveznici u NATO-u obećali opskrbljivati ratom razorenu zemlju novcem i oružjem onoliko dugo koliko je potrebno da se odbije ruska invazija, općenito su odbacili mogućnost slanja vojnika u zemlju.

"Neka Putin nagađa o našim namjerama"

Upitan u intervjuu je li Poljska spremna poslati snage u Ukrajinu, Sikorski je rekao: "Ne bismo to trebali isključiti. Trebali bismo ostaviti (ruskog predsjednika Vladimira) Putina da nagađa o našim namjerama."

Intervju su objavili poljska Gazeta Wyborcza, talijanska La Repubblica i španjolski El Pais.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron otvorio je vrata eventualnom slanju vojnika u Ukrajinu na konferenciji u Parizu 26. veljače, sugerirajući da bi jedno područje u kojem bi zapadne snage mogle pomoći bila obuka Ukrajinaca u njihovoj zemlji.

Sam Sikorski ranije je rekao da prisutnost NATO snaga u Ukrajini "nije nezamisliva".

Jučer je vrhovni ukrajinski zapovjednik rekao da je potpisao dokumente koji omogućuju francuskim vojnim instruktorima da uskoro posjete ukrajinske centre za obuku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.