Pomoć japanske vlade Dječjem vrtiću u Polači i Zdravstvenoj stanici u Vrlici

Japanska vlada darovala je danas Zdravstvenoj stanici u Vrlici sanitetsko vozilo vrijedno 24 tisuće eura i dječjem vrtiću "Tulipan" u Polači 22.100 eura za nabavu opreme i namještaja te za popravak zgrade.

Darovnicu o pomoći danas su u Polači potpisali u ime svoje vlade japanski veleposlanik u Hrvatskoj Karame Ikeda i zamjenik ravnatelja Dječjeg vrtića "Tulipan" Joško Vukić, a svečanosti su nazočili i općinski čelnici.

U sljedećih mjesec i pol dana obnovit će prostorije Dječjeg vrtića i nabaviti oprema, rekao je zamjenik ravnatelja Dječjeg vrtića Joško Vukić. Dječji vrtić "Tulipan", jedina predškolska ustanova u polačkoj općini, polazi 22, a nakon radova i opremanja moći će prihvatiti oko 50 djece.

Ključeve sanitetskog vozila ravnatelju Zdravstvene stanice u Vrlici dr. Petru Treku također je predao veleposlanik Ikeda. Ta ustanova do sada nije imala kola hitne pomoći, što joj je bitno otežavalo rad. Prigodnoj svečanosti nazočili su, među inima, gradonačelnik Ivan Ćorić te ravnatelj Hitne pomoći Splitsko-dalmatinske županije dr. Leo Luetić.

Domaćini su zahvalili na vrijednu daru koji će poboljšati zdravstvene usluge građanima na vrličkom području.

Kako je istaknuto na svečanosti u Polači, japanska je vlada u različite dobrotvorne projekte u Hrvatskoj od 1998. do 2003. uložila oko 1,740.000 eura.

(Hina) xima/ xber yvkn

Pročitajte više