Pomorska policija spasila Nijemce kod Oliba, prevrnuo im se katamaran

Ilustracija: PU zadarsja

POSADA policijskog plovila Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar jučer je spasila njemačke državljane nakon potonuća njihovog broda kod otoka Oliba.

Naime, odmah po dojavi zaprimljenoj oko 15:30 od Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) kako je zaprimljen poziv za pomoć s plovila, na lokaciju između otoka Oliba i otočića Planik isplovilo je policijsko plovilo P-204. 

Katamaran se prevrnuo

Posada policijskog plovila Škabrnja je u 16:15 na otvorenom moru kod otoka Oliba pronašla katamaran zastave Francuske, dužine 14.60 m, koji se uslijed jakog vjetra prevrnuo, te četvero državljana Njemačke, kojima je u pomoć priskočio obližnji nautičar.

Policijskim plovilom zadarske pomorske policije su državljani Njemačke, od kojih dvoje djece, prevezeni u Zadar na pružanje liječničke pomoći, priopćila je PU zadarska.

Liječnička pomoć im je pružena u OB-u Zadar te su kod dvoje odraslih stranih državljana utvrđene lake tjelesne ozljede. Daljnje mjere i radnje iz svoje nadležnosti poduzet će Lučka kapetanija Zadar.

Pročitajte više