Pomozite splitskom muzičaru: Pokrali ga u Spaladium Areni, objavio snimku lopova

DA ŽIVIMO u svijetu Big Brothera i da se ne isplati krasti u velikim dvoranama, lijepo je pokazao primjer dvojice mladića koji su u petak navečer snimljeni sigurnosnim kamerama kako iz Spaladium Arene, a koji kako tvrdi jedan od pokradenih, kradu opremu glazbenicima iz benda Šetači, koji su tu večer nastupali s Majkama.

Krenuli u lopovsku akciju, a Arena pokrivena kamerama!

Dovitljivi bubnjar Luka Žižić, kojem su iz backstagea drznici otuđili tablet računalo vrijedno više od tisuću eura i Ray Ban naočale, odmah je kontaktirao osiguranje Arene i dobio sigurnosnu snimku. Postavio ju je na YouTube, alarmirao prijatelje i poznanike da je podijele na Facebooku, a sad od čitatelja Indexa traži pomoć u prepoznavanju lopova. 

"Iz čuvanih prostorija backstagea na videu se pojavljuju dva mladića, jedini koji nisu imali veze s organizacijom, bendovima i logistikom. Osobne stvari vrijedne preko 1000 eura nestale su u vrijeme kad oni ulaze u kadar kamere. I policija je potvrdila da se radi o ljudima sa snimke ", kaže Žižić.

Na 3,5-minutnoj snimci, pojašnjava Žižić, lopovi se ne vide dok operiraju u prostorijama za muzičare, ali nakon izlaska jedan podiže majicu gdje je, tvrdi on, sakrio ukradeno tablet računalo i pokazuje ga drugom.

Bubnjaru nije do opreme, nego do opomene onima koji kradu



Od same vrijednosti pokradene robe, splitski bubnjar tvrdi da mu je važnije da se lopove prepozna kako im nikad više nešto slično ne bi palo napamet.

"Drago mi je što ih pomoću tehnologije možemo pokazati ljudima. Neka im ovo bude opomena, njima i svima ostalima koji koriste priliku za krađu. Neka ih, na kraju krajeva, vide roditelji, rodbina i djevojke", kaže pokradeni bubnjar.

Počastit će inspektora kavom

Krađa u Spaladium Areni već je prijavljena splitskoj Prvoj policijskoj postaji, a Žižić će danas ponovno posjetiti inspektora koji radi na slučaju.

"Ako pronađemo kradljivce, počastit ću ga kavom, jer je pobijedio on, a ne moj skepticizam", zaključio je muzičar bez naočala i računala.

Građani koji prepoznaju lopove mole se da kontaktiraju policiju. "Provodimo kriminalističku obradu, počinitelji još nisu otkriveni", potvrdili su Indexu iz PU splitsko-dalmatinske.

Pročitajte više