Ponovo odgođena odluka o Jelaviću

Sudsko vijeće državnog Suda BiH ni u petak nije donijelo odluku o zahtjevu obrane da se bivšem članu Predsjedništva BiH i bivšem predsjedniku HDZa BiH Anti Jelaviću ukine 15to mjesečni pritvor i omogući mu obrana sa slobode u poznatom "slučaju Hercegovačka banka" u kojem ga se tereti za pronevjeru novca što ga je Hrvatska vlada slala kao pomoć Hrvatima u BiH.

Predsjednik Sudskog vijeća Malcolm Simons u četvrtak je najavio da će se odluka o zahtjevu Jelavićeve obrane donijeti u petak. U uredu za informiranje Državnog suda BiH u petak su rekli da će odluka biti donesena u idući ponedjeljak u nastavku glavnog pretresa ovog sudskog postupka. Dužnosnici ureda su objasnili da je razlog odgode donošenja odluke "zauzetost sudaca te potreba dogovora radi ozbiljnosti odluke".

Jelavićev branitelj odvjetnik Dragan Barbarić više je puta u četvrtak i srijedu u sudnici Državnog Suda BiH ponovio da obrana nudi 100.000 konvertibilnih maraka i Jelavićevu putovnicu odnosno osobne dokumente kao jamstvo da on neće pobjeći iz zemlje ako ga se pusti da se brani sa slobode.

(Hina) xpg ybs

Pročitajte više