Pored Beograda osvanuli plakati sa slikama dilera i njihovi podaci, evo detalja

Screenshot: Facebook/Udruženje građana Sveti Sava

NA MNOGOBROJNIM plakatima pored fotografija muškaraca za koje se tvrdi da su lazarevački dileri stoje sljedeći opisi:

"10 godina jedan od glavnih dilera kokaina i heroina. Ranije hapšen zbog dilanja droge", "Bavi se prodajom kokaina, marihuane", "Radi u osiguranju noćnih klubova u kojima prodaje našoj djeci drogu"...

To su samo neke od niza poruka koja su osvanule u ovoj srpskoj općini proteklih dana.

Kako piše Blic, iza svega stoji udruga građana kojima je dosta dilera kokaina i koja godinama upozorava na loše stanje u ovom mjestu.

Списак тровача и убица наше деце!!!

Objavljuje Удружење Грађана Свети СаваSrijeda, 31. svibnja 2023.

O svemu je obaviješteno i tužiteljstvo jer je objava nekih podataka, poput adrese stanovanja, kazneno djelo. No, tužiteljstvo neće ništa poduzimati, već privatnu tužbu mora podnijeti osoba koja se smatra oštećenom.

"Dileri su odlazili na sahrane mladih koji su se drogirali"

Predsjednik udruženja Sveti Sava za Blic navodi da su se građani 2013. godine okupili u udrugu nakon što je Lazarevac u tom periodu izgubio mnogo mladih ljudi zbog narkotika.

"Najviše nas je pogađalo to što su upravo ti dileri i njihovi roditelji odlazili na sahrane i plakali zajedno s roditeljima ubijene djece", navodi sugovornik Blica koji je želio ostati anoniman.

"Počeli smo tako što smo lijepili letke sa slikama dilera po cijelom gradu, a sada već imamo četiri izdanja crne knjige s oko 140 narkodilera, njihovim slikama, kao i svim osobnim podacima", dodaje te tvrdi da je velik broj dilera otišao iz grada, a neki su i uhićeni.

Pročitajte više