Poruka oca ubijenog mladića: Luka mu je bilo ime, kao sigurna luka, luka ljubavi...

Foto: Tom Dubracev/Cropix, Facebook

OSUMNJIČENOM za ubojstvo 22-godišnjeg Luke Bančića, 31-godišnjem Anti Rušiću, sudac istrage odredio je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

"Utvrđena je osnovana sumnja da je 31-godišnjak počinio kazneno djelo ubojstva na štetu 22-godišnjaka i on je noćas predan pritvorskom nadzorniku i protiv njega se podnosi prijava nadležnom županijskom odvjetniku u Splitu", rekla je Željka Radošević iz PU splitsko-dalmatinske.

Kako se doznaje, Rušić se branio šutnjom, a sudit će mu se za obično ubojstvo, za koje zakon propisuje kaznu od 5 do 20 godina zatvora. Ni policija ni DORH nisu iz prikupljenih dokaza ovaj slučaj definirali kao teško ubojstvo iz koristoljublja.

Lukin otac: Toliko koliko smo ga svi voljeli, to srce je toliko i voljelo nas...

Cijele Plokite, a pogotovo Siromašna četvrt, tuguju nakon ubojstva 22-godišnjeg Luke Bančića. Svijeće su zapaljene uz njegovu fotografiju podno Torcidinog murala.

Lukin otac na Facebooku se oprostio od sina dirljivom porukom.

"Jednog lijepog dana Katija i Toni su spojili srca i silno se zavoljeli, od tog zajedničkog srca stvorili su srce koje je veliko kao kuća, ma šta kuća, veliko kao svemir, i svemir je malen za to srce. To je srce u kojem je bilo mjesta za sve. 

Toliko koliko smo ga svi voljeli, to srce je toliko i voljelo nas. To srce je kucalo u predivnom tijelu našeg predivnog djeteta. Luka mu je bilo ime, kao sigurna luka za sve, kao luka mira, ljubavi, mirisa, molitve... 

Što je bitno i najbitnije kao luka jednostavnosti, luka u kojoj si mogao biti samo privezan konopima za obalu i ništa, ništa zboriti ni riječi izustiti, njegov osmijeh je sve rekao. Veliko njegovo srce će zauvijek biti tu među nama. Kako je Oliver pjevao: Trag u beskraju, to je taj trag, neizbrisivi trag koji je ostavio za sobom. Hvala vam svima od srca za sve lijepe riječi, misli, podrške, molitve, suze, zagrljaje, pomoći...", napisao je Lukin otac.

Pročitajte više