Potonuo tek izgrađeni brod koji je jučer u Istri pao s dizalice

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

DANAS je skroz potonuo brod koji je jučer pao s Avangardovog travel-lifta u pulskoj luci. Podsjetimo, s travel-lifta u luci pao je tek dovršeni brod koji je izgradio pulski Tehnomont i upravo je trebao biti otpremljen vlasniku.

Riječ je o ribarici koju je Tehnomont gradio za vlasnika iz Irske.

Prema neslužbenim informacijama, brod je pao tako što je jedna sajla pukla dok su ga dizali. Brod još nije izvučen s obzirom na to da u blizini nema ispravne dizalice, a dizalica Divić nije u funkciji, piše Glas Istre.

> U Istri pao tek izgrađeni veliki brod, pukla je sajla dok su ga dizali

"Dogodilo se što se dogodilo. Srećom, nitko nije nastradao. Brod je bio položen na Avangardovom navozu, dakle odgovornost je njihova. No svi smo jednako žalosni zbog nemilog događaja. Oprostite, ne mogu ni pričati", jučer je kazala direktorica Tehnomonta Gordana Deranja.

U Dublinu je 16. prosinca 2018. potpisan ugovor za gradnju dvije ribarice od 26 metara za irske naručitelje. Radi se o ribarskim brodovima dužine 26 i širine 7.6 metara ukupne snage motora 420 kilovata. Brodovi su opremljeni opremom za koćarenje te skladišnim prostorom za smrzavanje i skladištenje ribe.

Prvi brod ove serije je već u funkciji, dok je vlasnik drugog, oštećenog broda, odbio razgovarati s novinarima.

Pročitajte više