Potop u Šibeniku i Vodicama, Murter odsječen od kopna: Bujice nosile sve pred sobom

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL, HRT

JAKA kiša koja pada tijekom cijeloga dana potopila je Vodice. Na gradskim ulicama vode ima i do pola metra, a poplavljene su i kuće i ugostiteljski objekti. O ozbiljnosti situacije govori činjenica da je Civilna zaštita grada Vodica u stanju pripravnosti. Prema prognozi, smirivanje vremena očekuje se tek u jutarnjim satima.



Problema ima i u Šibeniku gdje su vodene bojice nosile teške kamene kocke u blizini Poljane. Poplavljeni su i Dolac i Baldekin. Teške kamene kocke s Vanjskog završile su na Poljani. Voda je po gradu nosila sve pred sobom, niz Goricu su tekli slapovi, u Zatonu se voda na rivi popela na 30 centimetara, poplavili su i Dolac i Baldekin. Na sreću, nitko nije stradao.

 

 
Poplava u Šibeniku

Vanjski večeras

Posted by ŠibenikIN on Wednesday, 14 October 2015



"Jednostavno vam ne mogu u ovom trenutku reći koliko smo poziva za intervencije zaprimili, svake sekunde nam zvone telefoni, najviše zbog ispumpavanja podruma", kažu za sibenik.in u Županijskom centru 112.

Bez struje su još uvijek Žaborić područje Danila do Perkovića, u Vodicama je dio potrošača namjerno isključen zbog visoke vode, otok Kaprije je bez struje još od 18 sati. Cijela Rogoznica je ostala bez struje na dva sata, ali je tamo saniran kvar, osim za Podurljak u rogozničkom zaleđu.

 

 
Kamenje

Večeras kod Gospe vanka grada

Posted by ŠibenikIN on Wednesday, 14 October 2015



Razina štete najverojatnije će se moći utvrditi tek ujutro. Srećom, kiša je malo popustila. Preporuka koja je i dalje na snazi, bez obzira na večerašnji potop, da se voda iz pipe prokuhava i taloži prije upotrebe.

Obilna kiša potopila je i otok Murter, koji je, kako javlja HRT, odsječen od kopna jer je cesta pod vodom.

 

 

Pročitajte više