Potpora Svjetske banke 8 nevladinih udruga

SVJETSKA BANKA danas je podržala osam hrvatskih nevladinih udruga koje putem svojih projekta osnažuju marginalizirane i ranjive grupe.

Od ukupno 48 projektnih prijedloga, Svjetska banka je odabrala osam koje će ove godine financirati kroz Program malih potpora s 30 tisuća američkih dolara. Svaka pojedina udruga će dobiti od dvije do pet tisuća dolara za organiziranje seminara i izdavanje publikacija.

Svjetska banka već četvrtu godinu za redom daje darovnice nevladinim udrugama u Hrvatskoj, a ove godine to su: ZOE - Centar za održivi razvoj ruralnih krajeva, Udruga Romi za Rome Hrvatske, Hrvatski pravni centar, Centar za prevenciju, istraživanje i suzbijanje seksualnog nasilja - Ženska soba Zagreb, Hrvatska udruga gluhoslijepih osoba DODIR, Ženska udruga "Korak" iz Karlovca i karlovačka Udruga za kreativni razvoj "Domaći" te Udruga za promicanje inkluzije.

U Povjerenstvo za odabir dobitnika potpora od ove su godine, osim predstavnika Svjetske banke, kao donatori uključeni i Europska komisija i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Pročitajte više