Potpredsjednik Granić primio u oproštajni posjet predstojnika Misije UNHCR-a

POTPREDSJEDNIK hrvatske vlade Goran Granić u četvrtak je primio u oproštajni posjet Oluseyia Bajulaiyea, predstojnika Misije UNHCR-a u Hrvatskoj.

Kako je priopćeno, potpredsjednik Granić izrazio je svoje poštovanje glede rada Misije UNHCR-a u Hrvatskoj u poslijeratno doba istaknuvši pritom njihovu profesionalnost te pomoć koja je pružena ogromnom broju ljudi.

Granić i Bajulaiye razgovarali su o povratku prognanika i izbjeglica te povrata imovine i obnove kuća, složivši se da je učinjeno uistinu mnogo te da manji broj pitanja čeka svoje rješavanje. Govoreći o povratku hrvatskih državljana u Hrvatsku, a koji su se zbog ratnih zbivanja našli izvan zemlje, potpredsjednik Granić je naglasio kako je Vlada uložila znatne napore da stvori sve uvjete za povratak te da je stvar povratka sada isključivo ovisna o osobnoj odluci.

Izbjeglicama koje su se zbog ratnih posljedica zatekle na hrvatskom teritoriju otvorene su mogućnosti ostanka, odnosno povratka kući, ovisno o pojedinačnim željama, rekao je Granić. Predstojnik Misije Bajulaiye podržao je pozitivno rješavanje pitanja osoba izbjeglih s teritorija Bosne i Hercegovine.

Oluyseyi Bajulaiye istaknuo je da će UNHCR i dalje nastaviti svoju humanitarnu misiju, a potpredsjednik Granić zahvalio mu je na uspješnoj suradnji.

Pročitajte više