POTPREDSJEDNIK KINESKE VLADE DOPUTOVAO U HRVATSKU

Potpredsjednik kineske vlade Zeng Peiyan doputovao je u utorak navečer, u okviru turneje po Europi, u višednevni posjet Hrvatskoj tijekom kojeg će posjetiti Zagreb gdje će razgovarati s najvišim hrvatskim dužnosnicima, te Primorskogoransku i Istarsku županiju.

Zeng će se u Zagrebu susresti s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem, premijerom Ivom Sanaderom, potpredsjednicom Vlade i ministricom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadrankom Kosor te predsjednikom Hrvatske gospodarske komore Nadanom Vidoševićem. Na susretu u HGK-u bit će nazočni i predstavnici dvadesetak hrvatskih tvrtki, poput Podravke, Agrokora, Ingre, Varteksa i INA-e.

Visoki kineski dužnosnik održat će u HGK izlaganje o aktualnom stanju i razvojnim planovima kineskog gospodarstva i gospodarskim odnosima dviju zemalja.

Nakon posjeta Zagrebu kineski gost otputovat će u Rijeku gdje će se u četvrtak susresti s dužnosnicima Primorsko-goranske županije i posjetiti brodogradilište 3. maj. U Rijeci će se susresti i s ministrom mora, turizma, prometa i razvitka Božidarom Kalmetom.

Posjet Hrvatskoj završit će u Istarskoj županiji gdje će razgovarati s istarskim županom Ivanom Jakovčićem.

Zeng je u Hrvatsku doputovao u okviru turneje po Europi tijekom koje je posjetio Francusku i Švicarsku.

(Hina) xps ydgk

Pročitajte više