Potpredsjednik SAD-a Biden: Kada će se političari u BiH umoriti od uzburkavanja mržnje?

POTPREDSJEDNIK SAD-a Joseph Biden vrlo je oštro danas u Sarajevu zaprijetio bosanskohercegovačkim političarima te im je poručio da ako se ne uspiju pridružiti Europskoj uniji sudit će im povijest i njihova djeca.

Biden je istaknuo kako je SAD zabrinut smjerom u kojem ide ta država, a da se pristup Europskoj uniji može ostvariti i uz BiH sa dva entiteta. "Nas ne zanima kako ćete se organizirati. Ostat ćete među najsiromašnijim državama u Europi, sudit će vam povijest i vaša djeca ako propustite tu mogućnost i ne pridružite se Europi", rekao je Biden u obraćanju u zgradi Parlamenta BiH, piše Dnevni avaz.

Biden poručio političarima da zemlju vode u krivom smjeru

Vrlo otvoreno je Biden poručio političarima da zemlju vode u krivom smjeru te da, ukoliko žele krenuti pravim putem, moraju surađivati preko etničkih granica. "Mi smo umorni. Kada ćete se vi umoriti te retorike, uzburkavanja bijesa i mržnje", rekao je Biden o "oštrom i opasnom usponu nacionalne retorike" u BiH te dodao kako takva praksa mora prestati.

"Kompromis nije znak slabosti već dokaz prave snage", kazao je Biden te dodao kako narodi u BiH moraju to prihvatiti i napraviti konačan iskorak prema miru i razvoju.

I.Kri.
Foto: AFP

Pročitajte više