Potpuni kaos na A1, stopirana kolona, dolaze nova vozila. Policija: Ne krećite na put

Foto: Čitatelj Indexa

POTPUNI je kaos na autocesti A1. 

Na A1 je jutros krenulo formiranje kolona koje su trebale na čvoru Gornja Ploča sići s autoceste i dalje starom cestom krenuti prema Dalmaciji. Paralelno su formirani konvoji od Gospića prema Gračacu. 

Jedna kolona je uspjela krenuti prema Gračacu, no oko 11:30 donesena je odluka da se konvoji obustave do daljnjega zbog novog pogoršanja vremenskih uvjeta.

Druga kolona koja je formirana kod odmorišta Zir tako je ostala na autocesti. 

Kolaps na odmorištu Zir

Indexu se javio čitatelj koji se od jučer u 17 sati nalazi na odmorištu Zir. Kaže kako ih je oko 10 sati policija okupila na autoput na kojem sada već gotovo dva sata čekaju na mjestu. Autoput je, dodaje, i dalje pun snijega. 

 

"Od jučer u 17:00 se nalazimo kod odmorišta Zir. Noćili smo u autu. Oko deset nas je policija okupila u kolonu i izvela na autoput na kojem čekamo već skoro dva sata u mjestu. Prošle su ukupno dvije ralice prema Dalmaciji, i nas drže ovdje. Katastrofa je situacija. HAK, HAC i policija se ne javljaju na pozive", rekao je čitatelj i dodao da ne razumije kako ne postoji prohodna cesta. 

Iz policije su za Index potvrdili da su formirali kolonu kod odmorišta Zir koja, zbog obustave formiranja kolone, nije uspjela krenuti prema Gračacu.

Dodatni kaos stvaraju vozači koji i dalje stižu

Iz PU ličko-senjske kazali su i kako im dodani problem stvara priljev vozila koja sa sjevera i dalje pristižu autocestom A1 i onda ne mogu dalje od odmorišta Zir. Apelirali su na sve da ne kreću na put dok se situacija ne smiri. 

Za Index su kazali i kako je od 12:15 zatvorena dionica između čvora Gospić i Otočac. 

Čitatelj: Mi stojimo u koloni, a teretna vozila prolaze

Indexov čitatelj javio je i da, iako je kolona vozila stopirana na odmorištu Zir, po lijevoj traci prolaze teretna vozila.

"Prolaze teretna vozila, a osobna vozila stoje. Izgleda li to vama kao zabrana prolaska za sve osim osobnih? Policija ništa ne poduzima", rekao je čitatelj. 

Iz policije su kazali kako oni s tim nisu upoznati te da oni teretna vozila ne sprovode dalje od odmorišta Zir. Kazali su kako će dodatno provjeriti o čemu se radi. 

Pročitajte više