Potres od 4.7 u Crnoj Gori, osjetio se u Hrvatskoj

Foto: EMSC

Potres magnitude 4.7 zatresao je danas u 12:40 Crnu Goru, javlja EMSC. Epicentar potresa bio je na dubini od 10 kilometara, 31 kilometar od Nikšića, odnosno 76 kilometara od Podgorice. Potres se, prema komentarima na stranici EMSC, osjetio u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Javljaju se i stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije. "Mlini, malo se jače osjetio od onog sinoć, ali ništa strašno", piše jedan od korisnika. "Jako zatreslo. I dugo", pišu iz Nove Mokošice, prenosi Dubrovački dnevnik.

O potresu se oglasila i Seizmološka služba:

"Danas, 3. travnja 2024. godine u 12 sati i 40 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jak potres s epicentrom u Crnoj Gori, 62 km sjeveroistočno od Dubrovnika. Magnituda potresa iznosila je 4.7 prema Richteru, a intenzitet procijenjen iz magnitude VI stupnjeva EMS", napisali su.

Podsjetimo, sinoć je u 21 sati i 7 minuta također zabilježen potres magnitude 4.3 stupnja s epicentrom u Crnoj gori, koji se osjetio u Dubrovniku.

Isto područje je sredinom ožujka pogodio jak potres od 5.2 stupnja po Richteru, nakon čega je uslijedilo tridesetak manjih. Tada je zabilježena i manja materijalna šteta. Crnu Goru je u travnju 1979. pogodio katastrofalan potres jakosti 7 stupnjeva po Richteru, u kojem je smrtno stradala 101 osoba.

Pročitajte više