Potres u Afganistanu jačine 6.5 po Richteru

Foto: EMSC

AFGANISTAN je pogodio snažan potres jačine 6.5 po Richteru, javlja EMSC. Potres je zabilježen na području Hindukuša, na dubini od 186 kilometara, a osim u Afganistanu osjetio se u više obližnjih zemalja. Građani Pakistana, Kirgistana, Turkmenistana, Uzbekistana, ali i Indije javljaju da su osjetili potres.

Korisnici EMSC-a diljem regije navode kako se potres snažno osjetio. Snimke prikazuju građane glavnog indijskog grada New Delhija, koji je stotinama kilometara udaljen od epicentra, kako su nakon potresa izašli na ulicu. Zasad nema informacija o ozlijeđenima. 

Jaka podrhtavanja tla osjetila su se u pakistanskoj prijestolnici Islamabadu, javlja CNN. Građani su rekli da su na zidovima svojih domova uočili pukotine. Došlo je do kontinuiranog podrhtavanja. Očevici u pakistanskom Lahoreu rekli su za CNN da se podrhtavanje tla osjetilo i tamo.

Novinar CNN-a u Srinagaru, najvećem gradu u Kašmiru pod indijskom upravom, rekao je da su podrhtavanja u tom gradu bila jaka i da je vidio kako mu se kuća trese. 

Uskoro opširnije

Pročitajte više