Potukli se slavonski HNS-ovci?

NA SJEDNICI Izvršnog odbora Županijskog vijeća HNS-a, održanoj u ponedjeljak navečer u Našicama, navodno je došlo do verbalnog a potom i fizičkog sukoba između lokalnih HNS-ovaca , jer se nisu mogli dogovoriti tko će na izbornu listu.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, koji se poziva na neimenovanog očevidca događaja, između predsjednika đakovačkog i osječkog ogranka HNS-a, Ivice Mandića i Ivana Vrdoljaka, došlo je do verbalnog i fizičkog obračuna. Slavonski HNS-ovci se navodno nisu mogli dogovoriti oko prijedloga za izbornu listu na izborima za Skupštinu Osječko – baranjske županije.

Po riječima očevidca, nakon teških riječi i fizičkog sukoba Mandića i Vrdoljaka, došlo je do opće tučnjave među članovima HNS-a koji su prisustvovali sjednici u našičkom hotelu Park.

Mandić i Vrdoljak priznali su da su se međusobno "počastili" ružnim riječima, ali odbacuju tvrdnje svjedoka po kojima je bilo i tučnjave.

Vrdoljak je za "Jutarnji" rekao da se radi o zlonamjernoj konstrukciji, izrazivši zaprepaštenje da se govori i piše o nečemu što se uopće nije dogodilo.

Glasnogovornik županijskog HNS-a Dražen Alerić rekao je kako nije bio na sjednici Izvršnog odbora. Neki od sudionika sjednice rekli su mu da je bilo žestokog verbalnog sukoba ukojem su se HNS-ovci međusobno vrijeđali, psovali, spominjali rodbinu, te da je sve bilo na rubu sukoba, koji se ipak nije dogodio.

U noći nakon održane sjednice županijski predsjednik i saborski zastupnik HNS-a Antun Krpaljević doživio je srčani udar te se nalazi u našičkoj bolnici.

Pročitajte više