Optužnica protiv bivšeg šefa sisačke policije. Za svoje uhićenje okrivio rivala

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Zagrebački Županijski sud potvrdio je optužnicu protiv bivšeg šefa sisačke policije Marijana Detelića, koji je uhićen ove godine u veljači. Detelića terete da je trgovao utjecajem kako bi pogodovao svom prijatelju Ervinu Mehinoviću, šefu NK Segeste, piše N1.

Uskok tvrdi da je Detelić tražio da se iz Mehinovićevog mobitela izbrišu poruke koje su njih dvojica razmjenjivali. Prema tvrdnjama Uskoka, sve je počelo kada je policija Mehinovića istraživala zbog navodnog pokušaja pronevjere. Detelić je tijekom tog postupka, piše u optužnici, molio da se njegovom prijatelju vrati mobitel, ali je inspektor odbio njegov zahtjev, piše N1.

U optužnici se navodi da je nakon toga Detelić naredio da barem iz WhatsAppa obriše poruke koje je razmjenjivao s Mehinovićem jer su se prijatelji godinama dopisivali.

Što je sve Mehinović tražio svog prijatelja, načelnika policije?

Mehinović je načelnika PU sisačko-moslavačke molio da mu požuri rješavanja dokumenata za jednog inozemnog igrača koji je došao u Segestu. Također, inspektori su utvrdili da je od Detelića tražio i podatke o prekršaju u kojem je uhvaćeno vozilo u vlasništvu Mehinovićeve automobilske kuće.

Uskok tvrdi da mu je Detelić poslao tražene podatke. Sisački inspektor je odbio nalog za brisanje tih poruka te je Detelića prijavio nadređenima. U slučaj se ubrzo uključio i Uskok, a sve se događalo početkom listopada 2022.

Detelić govorio da mu je kolega smjestio

Finalizacija operacije je uslijedila u veljači ove godine kada je Detelić bio priveden, a kasnije mu je za zahtjev Uskoka određen i istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, piše N1.

U početku je Detelić negirao krivnju i govorio da mu je smjestio kolega koji mu je 2020. bio protukandidat za mjesto načelnika sisačke policije. Međutim, Županijski sud u Zagrebu je danas ipak potvrdio optužnicu protiv bivšeg načelnika policije Detelića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.