Povijesni presedan: Društvo Marjan sutra će obznaniti zašto Kerum više nije počasni predsjednik

SRĐAN MARINIĆ, tajnik Društva Marjan, potvrdio je Indexu da su sinoć na skupštini društva oduzeli gradonačelniku Željku Kerumu titulu počasnog predsjednika. Sve dakako zanima zašto, no javnost će se trebati strpjeti još malo jer Društvo najavljuje priopćenje o tome tek za sutra ujutro.

Kerum prvi gradonačelnik u više od 100 godina kojem je oduzeta titula

Tajnik Marinić objasnio je Indexu zašto im treba toliko vremena. "Gradonačelnik Kerum je prvi gradonačelnik Splita kojem se dogodila smjena sa mjesta počasnog predsjednika u više od 100 godina povijesti Društva. Mnogi će pitati zašto njega, kada su toliki drugi gradili po Marjanu. Mnogo je pitanja, riječ je o presedanu u povijesti Splita i zato ćemo sve detaljno objasniti", kazao nam je Marinić.

U Kerumovoj megalomaniji nema mjesta za prirodu i društvo

Odluka je na skupštini društva donijeta jednoglasno, nitko nije htio stati iza poteštata, koji je ovih dana koncentriran na visoku politiku pa je očito zanemario rovarenja u prijestolnici.

Eto. Na kraju je prije pao Kerum nego prvo stablo na Prvoj vodi. Preduhitrili su ga. Ako ćemo za pravo, nakon Isusa, i nije bilo drugih raspoloživih opcija. Megalomanija je trajno ugrađena u Željka Keruma, za stabla i zelenilo, prirodu i društvo, tu definitivno nema mjesta...

Pročitajte više