Povjerenstvo: Do kraja lipnja otvaraju se sve 4 dionice na hrvatskim autocestama

Do KONCA lipnja otvorit će se sve četiri nove dionice na hrvatskim autocestama, potvrdilo je danas Povjerenstvo za gradnju autocesta, kojemu je na čelu premijer Ivica Račan.

Već za sedam dana, 24. lipnja, otvorit će se dionica Breznički Hum -Novi Marof, duga deset kilometara, a dan poslije, 25. lipnja, bit će otvorena dionica Kupjak - Vrbovsko, dužine 18 kilometara i još četiri kilometra spojne ceste kod Vrbovskog.

Dionica Vukova Gorica - Bosiljevo - Mala Kapela, ukupne dužine 44 kilometra, bit će otvorena 26. lipnja, dok će 30. lipnja biti otvorena najduža i najzahtjevnija dionica Udbina - Gornja Ploča - Zadar II.

Dio te dionice od Udbine (9 kilometara obilaznice) do Gornje Ploče (spojna cesta 12,3 kilometra), dugačak je ukupno 22,3 kilometra, na njoj je osam podvožnjaka, četiri nadvožnjaka i tri mosta.

Tehnički pregled toga dijela zakazan je za 26. lipnja i rok otvaranja bit će poštivan, istaknuto je na Povjerenstvu, uz najavu da će i dio Gornja Ploča - Zadar II biti dovršen u roku, dakle do 30. lipnja.

Premijer Račan ističe da kvaliteta radova na spomenutim dionicama nije upitna. Bili bismo spremni i prolongirati otvaranje, ako bi kvaliteta došla u pitanje, jer želimo kvalitetnu i maksimalno sigurnu cestu, kazao je.

Račan ističe da se inzistira i na regularnosti projekta i dobivanju svih potrebnih dozvola.

Po raspoloživim inforamcijama, s građevinskim dozvolama sve je u redu, u tijeku su i komisijski tehnički pregledi, koji će se obaviti u roku i nema nedostataka koji bi u ovom trenutku utjecali na izdavanje i uporabnih dozvola.

Premijer Račan i ministar javnih radova Radimir Čačić ističu i da država plaća promptno i na vrijeme. Ni u jednom slučaju se nije i neće dogoditi da su Hrvatske autoceste i Hrvatske ceste zakasnile s plaćanjem, dapače, plaćaju i prije roka, ali događa se da netko u trećoj, četvrtoj liniji plaćanja ima primjedbi, no vodi se računa i o tome, kazao je Čačić.

Pročitajte više