Povjerenstvo provjerava dolazak Plenkovića i vlade na rođendan Slobodne

Foto: CROPIX

POVJERENSTVO za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet dolaska premijera Andreja Plenkovića i članova vlade na proslavu 80. rođendana Slobodne Dalmacije.

Tajnik Puljkove stranke: Plenković je prekršio zakon

Podsjetimo, splitski gradski vijećnik i glavni tajnik stranke Centar Igor Skoko objavio je da je Povjerenstvu za sukob interesa prijavio premijera Plenkovića te HDZ-ove ministre, saborske zastupnike i gradonačelnike koji su bili na proslavi rođendana. Napravio je to kao odgovor na predmet koji je Povjerenstvo otvorilo protiv splitskog gradonačelnika Ivice Puljka zbog večere na otvorenju manifestacije na splitskoj Peškariji.

Splitska oporba proziva Puljka da je pogodovao vlasniku restorana koji je prostor ribarnice dobio bez javnog natječaja. Skoko tvrdi da su, ako je Puljak prekršio zakon, to isto napravili i premijer, HDZ-ovi ministri, saborski zastupnici i gradonačelnici.

"Ako će Povjerenstvo za sukob interesa računati koliko košta mali komad ribe, ovdje nema nikakve dileme - catering s dostavom iz Zagreba uz sve putne troškove cijele svite košta puno više od 70 eura po osobi. Zato sam uputio mail Povjerenstvu u kojem ih pitam jesu li pokrenuli postupke protiv AP & co? A ako nisu, neka moj mail smatraju prijavom", kazao je Skoko.

Ni u jednom ni u drugom slučaju nema sukoba interesa, smatra Skoko

Dužnosnici po zakonu ne mogu primiti dar skuplji od 70 eura, zbog čega su u nekim lokalnim medijima postavljali pitanje koliko ribe je Puljak pojeo na večeri. Pravila koja je Povjerenstvo samoinicijativno nametnulo za Puljka moraju vrijediti i za sve ostale dužnosnike, tvrdi Skoko.

On smatra da ni u jednom ni u drugom slučaju nema sukoba interesa, ali da je, kako kaže, ideja da se Povjerenstvo bavi spizom na otvaranju raznih manifestacija apsurdna i glupa. "Ali, sami su sebe doveli u taj apsurd. Pa da barem vidimo vrijede li pravila jednako za sve", zaključio je Skoko.

Pročitajte više