Povratak iz kome: Kerstin Fritzl se privikava na novi život

KERSTIN FRITZL, 19-godišnja kćer Elisabeth Fritzl koju je zlostavljao i silovao njen otac Josef, sinoć se vratila u svoju "podrumsku" obitelj te se sastala s majkom Elisabeth i braćom Stefanom i Felixom, piše Daily Mail.

Djevojka se majci i braći vratila nakon što je sedam tjedana provela u medicinski induciranoj komi u koju su je liječnici stavili nakon što je pretrpjela višestruka otkazivanja organa uslijed nedostatka kisika uzrokovanog jakim napadajima grčeva. Liječnici kažu da je teško oboljela uslijed nedostatka svježeg zraka, svjetla, kretanja i loše ishrane tijekom čitavog svog života.

Kerstin se tako po prvi puta sastala sa svojom obitelji, donosno samo sa članovima s kojima je cijeli život provela u podrumu strave u koji ih je zatočio njezin otac/djed Josef.

Liječnici su sobu u kojoj se nalazi Kerstin prilagodili tako da podsjeća na podrum u kojem je provela 19 godina života, a sa ciljem da je postepeno priviknu na novosti. Ona naime još ne zna da se više ne nalazi u podrumu i da osim majke i dvojice braće ima još braće i sestara te ostale rodbine, koji su živjeli u velikoj kući iznad podruma.

Bojazan od otkazivanja organa

Kerstin se u komi nalazila otkako je oslobođena iz podruma 19. travnja, nakon što ju je Josef Fritzl odnio u bolnicu u Amstettenu da bi potražio liječničku pomoć za nju. Liječnicima je djevojčina bolest bila sumnjiva te se pomalo počelo otpetljavati klupko zločina i laži u kojima je Josef Fritzl živio preko 20 godina.

Liječnici su strahovali da će Kerstin, inače najstarija od troje djece koja su život provodila u podrumu, umrijeti zbog otkazivanja organa. U bolnici je bila spojena na medicinske aparate za podršku koji su joj pomogli da ostane na životu.

Djeca se tek trebaju upoznati

Fritzl je sa svojom kćeri Elisabeth imao sedmero djece od kojih je dječačić Michael umro ubrzo nakon rođenja. Josef Fritzl je njegovo tijelo spalio i tako se riješio dokaza o strahotama koje je godinama radio nad svojom kćeri i djecom.

Troje djece, 15-godišnju Lisu, 14-godišnju Moniku i 12-godišnjeg Alexandera je iz podruma uzeo svojoj kćeri i odveo ih u kuću da žive s njime i ostatkom obitelji. Supruzi Rosemarie je rekao da je njihova kćer Elisabeth pobjegla od kuće i pridružila se nekoj sekti, a za svako dijete je rekao kako ga je Elisabeth ostavila ispred vrata s porukom neka se oni brinu o njemu.

Preostalo troje djece bilo je prisiljeno živjeti s majkom u podrumu u kojem nikada nisu vidjeli dnevno svijetlo sve do 26. travnja kada ih je policija izvela iz tamnice.

Daily Mail piše da se Fritzlova 69-godišnja supruga Rosemarie, također počela oporavljati nakon što se naglo razboljela kada je čula za zlodjela svoga supruga.

Liječnici predviđaju da će obitelj u bolnici morati provesti još nekoliko mjeseci prije nego što se postepeno naviknu na novi život i prihvate nove okolnosti.

I.K.
Foto: Bild

Pročitajte više