Povučen nalog o evidenciji Gredeljeva boravka na sudu

Predsjednik Udruge hrvatskih sudaca i sudac i bivši predsjednik bjelovarskog Županijskog suda Vladimir Gredelj izvijestio je danas da je sadašnji predsjednik tog suda Mladen Piškorec povukao nalog o praćenju njegova boravka na sudu, koji smatra ´sramotnim aktom zastrašujuće protupravnosti´.

Naime, Piškorec je 13. studenoga prošle godine naložio portirskoj službi bjelovarskog suda da vodi svakodnevnu pismenu evidenciju o Gredeljevu dolasku i odlasku s posla zbog, kako je rekao, njegovog neurednog obavljanja sudačke dužnosti, odnosno neopravdanog izostanka s posla.

´Činjenica da me o povlačenju naloga nije izvijestio osobno i službeno, kao u prigodi njegova donošenja, govori sama za sebe kako je to učinio nevoljko, s nelagodom, pod pritiskom pa to želi na svaki način prikriti´, tvrdi Gredelj u današnjem priopćenju.

Razloge povlačenja naloga od predsjednika bjelovarskog Županijskog suda nismo uspjeli doznati budući da je na godišnjem odmoru.

Njegova zamjenica Davorka Hudoletnjak, koja je 23. prosinca potpisala opoziv naloga prema Piškorčevoj uputi, za Hinu je izjavila da ne zna razloge opoziva i dodala da je Gredelj od 20. prosinca na godišnjem odmoru.

Pročitajte više