Požar na Maloj Učki pod nadzorom

Požar na području Male Učke je pod nadzorom i tijekom jutra se očekuje njegova lokalizacija, izvijestio je jutros Državni vatrogasni operativni centar u Divuljama.

Desetak manjih požar na Maloj Učki, na predjelu Sv. Jelena - Šušnjevica - Mala Učka, koji su izbili jučer poslijepodne, noćas su se spojili u jedan veći, razmjera od oko 100 hektara.

U gašenju požara sudjeluje oko 180 gasitelja i 50-tak vozila iz Istarske i Primorsko-goranske županije i kanader.

Pretpostavlja se da su požare prouzročili udari groma koji su zapalili dugotrajnom sušom pogođene borove, makiju i nisko raslinje na teško pristupačnom brdskom terenu.

Požar na zapadnom dijelu požarišta na Velebitu djelomično je aktivan, dok je na istočnom dijelu saniran i više ne ugrožava Nacionalni park Paklenicu, izvijestio je Državni vatrogasni operativni centar u Divuljama.

Požar koji je izbio noćas oko 2 sata u blizini Šibenika na području između Jurasa i Dubrave, lokaliziran je jutros u 4 sata, ali su gasitelji još na požarištu, doznaje se jutros u Operativnoj službi JVP-a u Šibeniku.

Vatra nije ugrozila naselja, a izgorjelo je 12 hektara guste borove šume. U gašenju sudjeluje dvadesetak vatrogasaca, pripadnika JVP-a iz Šibenika, te dobrovoljnih vatrogasnih društava Brodarica i Šibenik.

Uzrok požara zasad nije poznat.

Pročitajte više