Požar na psihijatriji u Osijeku. Dvoje ljudi ostalo zarobljeno, spasili ih vatrogasci

Ilustracija: Davor Javorovic/PIXSELL

Na Klinici za psihijatriju osječkog Kliničkog bolničkog centra (KBC) u ponedjeljak uvečer izbio je požar, iz kojeg su osječki profesionalni vatrogasci spasili dvoje pacijenata, doznaje se u osječkoj Javnoj profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi.

Dojava da gori krovište Klinike za psihijatriju osječkog KBC-a zaprimljena je poslije 20,30 sati. Na intervenciju su izašla tri vozila i 11 vatrogasaca, a dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da požar nije zahvatio krovište, nego prizemlje objekta, izjavio je Hini pomoćnik zapovjednika vatrogasne postrojbe Davor Škarica.

Do dolaska vatrogasaca osoblje klinike evakuiralo je pacijente, a vatrogasci su nakon pretraživanja izvukli još dvoje pacijenata, mušku i žensku osobu, do kojih osoblje bolnice nije moglo doći zbog obilnog dima i visoke temperature, dodao je Škarica.

Izvijestio je kako su pacijenti izvučeni iz požarom zahvaćene prostorije, a požar je lokaliziran, nakon čega je obavljeno odimljavanje prostora i završno gašenje požara.

Ističe kako su spašeni pacijenti bili dezorijentirani i uplašeni, ali da nije bilo vidljivih tjelesnih ozljeda, a odmah ih je preuzelo osoblje osječkog KBC-a.

Vatrogasci su navodno prvo morali razbiti staklo u prizemlju objekta kako bi mogli pristupiti gašenju. 

Od vatrogasaca nitko nije ozlijeđen, a uzrok požara utvrdit će se očevidom, napominju u osječkoj javnoj vatrogasnoj postrojbi.

Pročitajte više