Požeški liječnik: Otrovane curice su sestrične. Pronašla ih baka, djed isto u bolnici

Screenshot: Facebook

Voditelj Odjela za pedijatriju s neonatologijom u požeškoj bolnici dao je izjavu o stanju dvije djevojčice, u dobi od 11 i 12 godina, koje su se sinoć otrovale plinom u kupaonici.

Djevojčice su s lakšim ozljedama završile u Općoj županijskoj bolnici Požega, gdje su zadržane na liječenju. Trovanje ugljikovim monoksidom je najvjerojatnije izazvao istovremeni rad nape i protočnog plinskog bojlera, izvijestila je ranije policija.

"Djevojčice su sestrične, njihov djed također završio u bolnici"

Šef Odjela za pedijatriju požeške bolnice, dr. Vlado Drkulec. otkrio je da su djevojčice sestrične te da je jedna iz Osijeka, a druga iz Požege, piše portal Pozega.eu.

Vezano za sinoćnje trovanje ugljičnim monoksidom dvoje djece u starosti 11 i 12 godina u Požegi koja su prevezena u Opću županijsku bolnicu Požega gdje su zadržana na bolničkom liječenju izjavu daje prim.mr.sc. Vlado Drkulec voditelj Odjel za pedijatriju s neonatologijom u požeškoj bolnici.

Objavljuje Požega.eu u Nedjelja, 3. prosinca 2023.

"Djeca su bila u kupaonici, gdje su se kupali, a gdje je instaliran plinski bojler. Baka ih je pronašla bez svijesti. Pozvana je Hitna, koja je došla kroz desetak minuta. Trovanje ugljikovim monoksidom je dokazano u bolnici. Situacija je bila krajnje ozbiljna. Djevojčice su na opservaciji, nisu životno ugrožene, ali zbog mogućih posljedica bit će pod nadzorom.

Djevojčice nisu bile pri svijesti kad su dovedene. Djed, koji je pomogao u izvlačenju iz kupaonice, završio je u bolnici, ali ne možemo direktno povezati njegovo stanje s trovanjem. Obje djevojčice su u požeškoj bolnici i ne bi trebale imati posljedice u budućnosti. Danas će biti puštene iz bolnice ako bude sve dobro", rekao je dr. Drkulec, prenosi Pozega.eu.
 

Pročitajte više