Poznanik riječkog ubojice: Vidio sam ga noć prije, vidjelo se da nije trijezan

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

CIJELU Hrvatsku šokiralo je jučerašnje ubojstvo 67-godišnje žene usred bijela dana u kafiću u samom centru Rijeke.

 

Jutros je kafić u kojem se dogodilo ubojstvo gostima ipak otvorio vrata. Djelatnica o stravičnom zločinu nije rekla ni slova, no na terasi je to bila glavna tema. Velimir Bibić za RTL Danas je rekao da je poznavao osumnjičenog ubojicu Romana Brnadu i da ga je vidio u subotu oko 22 sata.

"Vidio sam ga i odnio mu kruha, vidjelo se da nije bio trijezan"

"Noć prije ovoga što se dogodilo, vidio sam ga na Korzu, on je bio ulični pjevač, pjevao je većinom te crkvene pjesme i s dečkima je tamo igrao malo nogomet, ja sam došao, malo žonglirao i kruha sam mu još donio, malo panina i sve je bilo u redu, ali već sam vidio po njemu da nije bio trijezan", kazao je Velimir.

Bezumni čin ga je, kaže, šokirao.

"Jučer, da sam ja kojim slučajem ovdje bio, do toga ne bi bilo došlo, bio bih skočio na njega, zaustavio bih ga", tvrdi Velimir.

U susjednom kafiću ništa nisu vidjeli ni čuli

Isto kaže i Alen Lisac, vlasnik susjednog kafića. Ni on ni gosti ništa nisu vidjeli. Zgrožen je.

"To nije bio pištolj da je to bilo u jednoj sekundi, znači to je trajalo neko vrijeme, evo, žao mi je, žao mi je što nismo bili u mogućnosti da to spriječimo", kazao je.

"Samo da je netko vrisnuo"

Prema nekim, još uvijek nepotvrđenim informacijama, konobar i dvoje gostiju pokušalo je spriječiti brutalno nasilje nad ženom, ali bezuspješno.

"Žao mi je, samo da je netko vrisnuo, da je netko pozvao u pomoć, mogli smo spasiti jedan ljudski život", kazao je Lisac.

Pobjegao s mjesta zločina i šetao gol rijekom

Policija je dojavu o tučnjavi u kojoj je ozlijeđena žena primila jučer oko 14 i 40. Sve je počelo verbalnim sukobom koji završava brutalnim udarcima nogama po glavi i tijelu. Dolazi i Hitna, no uzalud. Ubojica bježi, a policija sat poslije zaprima novu dojavu.  

"Da je na području Belvedera, da se nalazi osoba bez odjeće, međutim po dolasku na mjesto događaja osoba nije zatečena, ali se dovela u vezu kao poveznica ova dva događaja pa je potom 36-godišnjak uhićen", kazala je Tatiana Filipović, policijska službenica za odnose s javnošću PU primorsko-goranske.

Pročitajte više