Poznanik ubojice za austrijski tabloid: Bio je opsjednut idejom da djeca nisu njegova

Foto: Facebook

AUSTRIJSKI tabloid Heute objavio je članak o 56-godišnjem Austrijancu Haraldu Kopitzu sa zagrebačkom adresom koji je sinoć u stanu u Mlinovima ubio svoje troje djece. 

"Nije imao novca, bio je pred zidom"

Razgovarali su, kako navode, s Bečaninom koji poznaje Kopitza.  

Ubojica je navodno imao velikih poteškoća s novcem.

"Bio je pred zidom, nije imao novca", rekao je. 

U svojoj oproštajnoj poruci ubojica je poručio da je dio masonske organizacije. Glasnogovornik Svjetske masonske organizacije rekao je da Kopitza ne poznaje osobno i ne može ga identificirati kao masonskog brata, piše Heute.

Novinarki tog tabloida je rekao: "Ne znam što je ta osoba očekivala i zašto se uopće pridružila slobodnim zidarima, ako je to uopće tako. Slobodni zidari pomažu si samo legalno. Osim toga, ništa ne opravdava ubojstvo, to ne odgovara masonskoj filozofiji."

Dvostruki život, navodno je bio uvjeren da djeca nisu njegova

Heute piše da je Kopitz vodio dvostruki život, a navode i konzumaciju droge te posjete bečkoj četvrti crvenih svjetala. Pišu kako se paralelno na društvenim mrežama predstavljao kao uzorni otac, objavljujući slike svoje djece kako plivaju, peku kolače ili su u zoološkom vrtu.

Bečanin koji poznaje ubojicu za Heute je rekao kako Kopitz zapravo nije volio djecu i da je bio opsjednut mišlju da nije biološki otac sedmogodišnjih blizanaca i četverogodišnjeg dječaka.

"Bio je opsjednut time. Više je puta naglasio kako je užasno imati djecu. U posljednje dvije godine neprestano je omalovažavao svoju obitelj. Mogla se vidjeti mržnja u njegovim očima", rekao je Bečanin.

Pročitajte više