Poznat uzrok smrti stradalih u požaru u BiH, jedno dijete je na respiratoru

U POŽARU kod Brčkog jučer je smrtno stradalo 6 osoba te je dovršena obdukcija. 

Dnevni avaz javlja kako je smrt svih 6 osoba tijekom požara u Suljagića sokaku nastupila trovanjem ugljikovim monoksidom, a sve je potvrdio Samir Beganović iz Tužilaštva Brčko Distrikta. 

Po njihovoj naredbi, bit će obavljeno još jedno toksikološko vještačenje. 

Inače, ostali ozlijeđeni su u dobrom zdravstvenom stanju, osim jednog djeteta koje je na respiratoru. 

 

Boravili su u objektu bez struje

Podsjetimo, susjedi tvrde da su vatru u kući vjerojatno raširile svijeće koje su stariji članovi obitelji zapalili jer su boravili u objektu bez struje.

Kako su kazali susjedi u razgovoru s novinarom portala Klix.ba, ova tragedija ih je jako potresla, posebno zbog činjenice da su bili u bliskom odnosu s jedanaesteročlanom romskom obitelji koja je živjela u neimaštini.

"Još uvijek ne mogu vjerovati što se dogodilo i kakva je tragedija zadesila naše susjedstvo. Ova obitelj je bila dobra i poštena, a smrt ih je zadesila zbog neimaštine. Nekada ranije, vlasnik kuće, koji je također poginuo, imao je kafić, ali je nakon bolesti morao zatvoriti i tada je nastupila kriza kod njih. Živjeli su tako što su ostali članovi obitelji prosili. Znam da su bili više gladni nego siti, jednom riječju, to je bila bijeda. U kući su imali jedan mali štednjak, a grijali su se tako što su im susjedi donosili drva", kaže susjed Meho Šečić.

Pročitajte više