Poznati nizozemski fotograf, pretučen na Žnjanu, poslao fotografiju napadača

KRAJEM lipnja na splitskoj je plaži Žnjan pretučen poznati nizozemski fotograf 63-godišnji Add van Denderen, a splitska policija na internet stranicama objavila je fotografiju na kojoj bi se mogli nalaziti i napadači na poznatog fotografa.

Nizozemac je navodno pretučen jer su napadači mislili kako fotografira golu djecu, tvrdili su svjedoci. 

Nakon što je napadnut Van Denderen je otišao na policiju, gdje su se navodno prema njemu nekorektno ponijela dva službenika, te je zbog toga nakon povratka u domovinu cijeli slučaj prijavio Europskom parlamenu. Protiv dva službenika PU splitsko-dalmatinske u međuvremenu je pokrenut disciplinski postupak.

Kako nam je tada kazala glasnogovornica splitske policije Marina Kraljević Gudelj s novinarom je obavljen obavijesni razgovor nakon čega je napustio policijsku stanicu.

"Na temelju njegovih izjava znamo da ga je skupina muškaraca pretukla, pokušavamo otkriti razlog. Radi se o novinaru koji je kod sebe imao novinarsku iskaznicu i izjavio je da je fotografirao plažu jer radi priloge o plažama na području Dalmacije" - kazala nam je Gudelj.

Splitska policija objavila je fotografiju na kojoj je označen muškarac koji bi mogao biti jedan od napadača na nizozemskog novinara, te policija moli građane koji imaju saznanja o tom događaju i tog su se dana zatekli na plaži da se jave putem telefona 92, ili osobno u II. policijsku postaju Split, odnosno u najbližu policijsku postaju.

"Ovaj tjelesni napad dobio je veliku medijsku pozornost jer se radilo o poznatom nizozemskom fotografu" - stoji u priopćenju splitske policije.

A.H.

Pročitajte više