Pratit ćete finale na otvorenom? Evo kakvo vrijeme vas čeka u nedjelju

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

KAKVO će vrijeme biti ovog vikenda, posebno u nedjelju, zanima sve navijače koji planiraju pratiti Vatrene na otvorenom. Čini se kako će im vremenske prilike ići na ruku, javlja DHMZ.

Sunčano vrijeme za finalnu utakmicu

Sutra će prevladavati pretežno sunčano, u unutrašnjosti uz povremenu umjerenu naoblaku, ujutro mjestimice i maglu. Poslijepodne je uglavnom u Gorskom kotaru moguć poneki lokalni pljusak te grmljavina.

Vjetar na kopnu bit će većinom slab, poslijepodne na Jadranu do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura u unutrašnjosti kretat će se od 14 do 18, na Jadranu od 19 do 24, a najviša dnevna od 26 do 31 °C, u Dalmaciji i malo viša.

U nedjelju će prevladavati pretežno sunčano vrijeme, na kopnu uz umjerenu naoblaku. Poslijepodne je na krajnjem zapadu moguć tek poneki kratkotrajni pljusak, pa se prema trenutnim prognozama čini kako će se finale Svjetskog prvenstva širom zemlje moći pratiti na otvorenom.

Dobra prognoza i za ponedjeljak i doček Vatrenih

Osim toga, i prognoza za doček se čini dobrom jer se u ponedjeljak predviđa naoblačenje sa zapada, tek navečer i u noći na utorak uz kišu pljuskove i grmljavinu.

Puhat će uglavnom slab vjetar, na Jadranu povremeno umjeren sjeverozapadni, u utorak i jugo. Bit će vrlo toplo i vruće, tek u utorak malo svježije, javlja DHMZ.

Pročitajte više