Pravdao prešućivanje napada na Platku, a sada je postao šef PU primorsko-goranske

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

NOVI načelnik Policijske uprave primorsko-goranske postao je Hari Brnad, dosadašnji zamjenik načelnika Tomislava Dizdara. Brnad je postao novi šef primorsko-goranske policije nakon ponovljenog natječaja. 

Javnosti je postao poznat prošlog mjeseca, kada je pred kamerama objašnjavao zašto Policijska uprava primorsko-goranska nije pravovremeno izvijestila o događaju na Platku u kojem su dvojica MMA boraca premlatila HGSS-ovca.

Govorio da se ništa nije pokušalo zataškati

S obzirom na to da policija u svom redovnom izvješću nije navela incident, krenula su nagađanja o mogućem policijskom zataškavanju. Par dana nakon što je HGSS-ovac dobio batine na Platku, Brnad je to pokušao demantirati.

Novinarima je govorio da se ništa nije zataškavalo. Naveo je da su procijenili da se o događaju ne treba izvještavati jer je bila riječ o jednom od brojnih prekršaja utvrđenih na području Primorsko-goranske županije. Detalje tučnjave policija je objavila tek nakon novinarskih upita.

U medijima se pisalo da je policija prešutjela incident jer je jedan od MMA boraca sin lokalnog HDZ-ovca zaposlenog u Hrvatskim šumama.

Brnad više puta pohvaljen i nagrađivan policajac

Policijska uprava primorsko-goranska objavila je na svojim stranicama vijest o novom načelniku. Napisali su nešto više o njegovoj karijeri i istaknuli da je više puta pohvaljen i nagrađivan.

"Zahvaljujući na ukazanom povjerenju, načelnik Brnad  kazao je da Policijska uprava primorsko-goranska tradicionalno ima povoljno stanje sigurnosti, a sa svojim suradnicima, koji su iskusni u svom poslu, radit će na unapređenju odnosa sa zainteresiranom javnošću u cilju podizanja razine subjektivnog i objektivnog osjećaja sigurnosti.

Osvrnuo se i na pripreme za nadolazeću turističku sezonu, a kako bi se održalo povoljno stanje sigurnosti, kako naših građana tako i mnogobrojnih turista koji posjećuju područje Primorsko-goranske županije.

Hari Brnad hrvatski je branitelj i dragovoljac Domovinskog rata, nositelj nekoliko odlikovanja. Tijekom dugogodišnje karijere u policiji obavljao je različite policijske poslove te bio rukovoditelj u Specijalnoj jedinici policije Rijeka, Policijskoj postaji Opatija, službama u Sektoru kriminalističke policije te zamjenik načelnika policijske uprave.

Za profesionalno i odgovorno postupanje u službi više je puta pohvaljen i nagrađivan, a 2018. godine je zajedno s još nekoliko policijskih službenika dobio i Godišnju nagradu Ministarstva unutarnjih poslova za skupinu", objavila je Policijska uprava primorsko-goranska.

 

 

Pročitajte više