Pred trudnom suprugom policajci pretukli Zagrepčanina koji je počinio prometni prekršaj

DVA prometna policajca navodno su u nedjelju u noći zbog prometnog prekršaja u jednoj zagrebačkoj ulici pretukli Tihomira Campanella. Sve se odigravalo pred očima trudne Campanellove supruge.

Kako je ispričao novinarima Jutarnjeg lista, policija je zaustavila njegov kombi i on im je dao svoju prometnu i vozačku. Kada su ga pitali hoće li se podvrgnuti alkotestu, pristao je. Porječkao se s jednim od policajaca jer nije imao vremena čekati policajca koji je morao otići po Dräger.

Puhao je tri puta, uređaj nije reagirao pa su ga policajci optužili da odbija puhanje. Budući da je morao s njima u postaju, otišao je do supruge koja se nalazila u kombiju. Rekao joj je kako "mora s ta dva kepeca u stanicu". Nakon toga je dobio udarac u zatiljak, pao je na pod, a policajci su ga vezali i nastavili tući rukama i nogama.

"Vikala sam da ga prestanu mlatiti i da sam trudna, na što je jedan od njih dreknuo: Boli me k...., i tebi ćemo razbiti p.... ako ne prestaneš plakati!" – rekla je Tihomirova supruga za Jutarnji list. Suprug joj je rekao da nazove odvjetnika, ali su oboje završili u policijskom vozilu.

U postaji su proveli 12–13 sati, ona je sjedila na drvenoj klupi, mobitel joj je bio oduzet, a Hitna pomoć je došla jer njenom suprugu nije bilo dobro. Liječnici su se iznenadili što je vezan, a utvrđeno je da, osim tragova od lisica na zapešćima, ima mnogo modrica. Prebačen je u bolnicu Sveti Duh gdje su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Načelnik ureda PU zagrebačke Krunoslav Borovec rekao je za Index.hr kako su sredstva prisile nad Campanellom zakonito primjenjena i to tek nakon što je osumnjičeni odbio postupati po zahtjevima policijskih službenika te je pružao aktivan otpor.

Policajci su, objašnjava Borovec, nakon što su primjetili da Campanello vozi po okretištu na Ilici, zaustavili njegovo vozilo i, zbog sumnje na alkoholiziranost, tražili od njega da puše u Dräger (aparat za provjeru alkoholiziranosti vozača).

Campanello je na alko-testiranje pristao, međutim pokušao ga je puhanjem u stranu lažirati. Nakon što su policajci reagirali na pokušaj prevare, Campanello je počeo vrijeđati policajce izrazima "vidjet ćete vi svoje kad vas ja smijenim, majmuni nesposobni, imam ja svoje veze."

Nakon toga policajci su osumnjičenom vozaču rekli da je uhićen, što je on odbio, a u naguravanju i tučnjavi s policajcima završio je na podu. Nakon toga policajci su ponovno pokušali sredstvima prisile uhititi Campanellu koji se branio nogama, kojima je pokušao udariti jednog policajca.

Poslije toga vozač je uhićen i priveden u prostorije policije gdje je jednoj službenici rekao - "takve kao vi treba čistiti, da li vam je jasno da ću vas iskoristiti u predizbornoj kampanji u medijima, da li vam je jasno da ćete ostati bez posla."

Policija je protiv Tihomira Campanella podnijela kaznenu prijavu zbog sprečavanja službene osobe u obavljanju dužnosti, a njegovo odbijanje alko-testiranja tretira se kao da je vozio pod utjecajem alkohola, što je sukladno Zakonu o prometu na cestama, objasnio je Borovec.

Pročitajte više