Predaja je već bila najavljena: Nitko ne želi braniti osumnjičenog za ubojstvo omiljenog torcidaša?

Foto: Ivo Čagalj/ Pixsell

POLICIJA i dalje traga za 24-godišnjim Nikolom G. J., osumnjičenim za ubojstvo 23-godišnjeg Ivana Mate Blaževića u Stobreču. Već pet dana traje potraga, no bez rezultata. Policija se nada da će se osumnjičeni uskoro predati jer procjenjuju da nema resurse za duži bijeg.

Policiji je inače već bila najavljena mogućnost predaje, no od toga nije bilo ništa. Osumnjičeni, očito, ima problem pronaći odvjetnika koji će ga braniti. Koliko je poznato, u ovom trenutku još nikoga nije angažirao, odnosno, nitko se nije htio prihvatiti njegove obrane.

Ubijeni Blažević bio je omiljeni torcidaš, nedavno osuđen na rad za opće dobro zbog napada na nogometnog suca Brunu Marića u stobrečkom restoranu Epetium u listopadu prošle godine.

Traženi za ubojstvo već tretiran kao maloljetnik zbog nasilničkog ponašanja

Kako neslužbeno doznajemo, osumnjičeni je prije sedam godina bio tretiran kao maloljetnik zbog kaznenih djela teške tjelesne ozljede, iznude i nasilničkog ponašanja, a bio je prijavljen i za posjed manje količine opijata, što je odbačeno. Općinski sud u Splitu odredio mu je 2010. godine pojačan nadzor i brigu Centra za socijalnu skrb.

Blažević je u petak u 4 i pol sata uboden nožem u prsa pred kafićem Reket u teniskom centru u Stobreču. Umro je na operacijskom stolu. Nož nije pronađen, no napadu je svjedočio veći broj mladića koji su bili u društvu s Blaževićem i osumnjičenim. Navodno su Blažević i osumnjičenik već imali nekakve neraščišćene račune, spominje se nekakav sukob u kojem je G. J. izvukao deblji kraj.

Pročitajte više