Predizborni skup HDRS-a u V. izbornoj jedinici

HRVATSKA demokratska republikanska stranka večeras je u Kutjevu održala prvi predizborni skup u V. izbornoj jedinici, a nositelj liste dr. Branko Mihalj istaknuo je kako su nacionalni ponos, gospodarski razvoj i socijalna sigurnost temeljne odrednice programa s kojim izlaze na izbore.

Dodao je da HDRS na izbore u V. izbornoj jedinici izlazi samostalno te da će se za ulazak u Hrvatski sabor natjecati i u IX. i X. izbornoj jedinici, gdje na izbore izlaze u koaliciji s Hrvatskim demokršćanima i Južnohrvatskom strankom, a u ostalima će jedinicama poduprijeti Hrvatske demokršćane Ante Ledića.

Govoreći o tome što za njih znači nacionalni ponos, Mihalj je istaknuo kako je to zauzimanje za hrvatskog branitelja jer je sadašnja vlast uništila njegovo dostojanstvo i ponos. "Na strani smo onih koji su se borili za hrvatsku državu, a sada su obespravljeni", rekao je Mihalj.

Ustvrdivši kako je ponos slavonskoga čovjeka posebno pogažen, dodao je i da je Slavonija kao hrvatska žitnica u neravnopravnu položaju prema drugim krajevima.

"U Slavoniji ljudi lošije žive, posebice u požeškome kraju jer država ne ulaže dostatno u poljoprivredu i nema pravog rješenja za seljačke tegobe. Kad uđem u Sabor, sigurno će se više čuti za Slavoniju", poručio je Mihalj, najavivši kako će HDRS po rezultatima zasigurno biti izborno iznenađenje.

Pročitajte više