PREDSJEDNICA SKUPŠTINE srbije OČEKUJE SKORO RASPISIVANJE IZBORA

Predsjednica Skupštine Srbije i vršiteljica dužnosti predsjednika Srbije Nataša Mićić, o čijoj smjeni je parlament počeo raspravu prošloga tjedna, izjavila je da očekuje skoro raspisivanje parlamentarnih izbora u Srbiji. l

Izvanredni parlamentarni izbori "vrlo su vjerojatni", kazala je predsjednica parlamenta u intervjuu za nedjeljno izdanje beogradskog dnevnika "Vesti", ako Vladi Srbije bude izglasano nepovjerenje po jednoj od dvije inicijative što su ih pokrenule Srpska radikalna stranka Vojislava Šešelja i Demokratska stranka Srbije Vojislava Koštunice. Izglasavanje će biti na dnevnom redu sjednice parlamenta koja se nastavlja u srijedu, iako, dodaje Mićić, postoji mogućnost da ona bude smijenjena ali da Vladi Srbije ne bude izglasano nepovjerenje.

"Ne bi me čudilo da Demokratska stranka Srbije pričeka da ova vlada smanji socijalne tenzije, donese još neke teške odluke i na kraju uhiti Ratka Mladića, pa da onda sruše premijera Zorana Živkovića. Jer, najteže je obavljeno, i njihov premijer neće strepiti da će biti ubijen", kazala je predsjednica parlamenta Nataša Mićić, te ponovila stav svoje stranke, Građanskog saveza Srbije, da postoje uvjeti za raspisivanje izvanrednih parlamentarnih izbora, ali da o tome treba odlučiti Vlada Srbije.

(Hina) tta sd

Pročitajte više