Predsjednički kandidat Ron Paul: Pustimo Iran na miru i gledajmo svoja posla

AMERIČKI predsjednički kandidat Ron Paul ponovno je svojim izjavama naljutio kolege republikance, koji mu ionako zamjeraju da je njegovo viđenje američke vanjske politike premekano i da zagovara izolacionizam umjesto intervencionizma

Ovog puta se Paul, prilikom biračkog skupa u Iowi, osvrnuo na sve napetiju situaciju s Iranom. "Sankcije koje Zapad nameće Iranu su čin rata. To je objava rata koja bi lako mogla dovesti do pravog rata", kazao je.

Paul je poručio kako Iran ima svako pravo na sankcije reagirati zatvaranjem strateški važnog Hormuškog tjesnaca, jer "je to jedini logičan potez koji mogu napraviti". "Mislim da u ovom pogledu moramo što prije učiniti što manje. Pustimo ih na miru i gledajmo svoja posla, i onda nećemo nad glavom imati prijetnju novog rata", jasan je bio Paul, prenosi ABC.

Ovaj teksaški kongresnik i jedan od republikanskih predsjedničkih kandidata ne odustaje od svoje teze da bi napad na Iran imao ogromne posljedice po američku ekonomiju. "Ukoliko se Hormuški tjesnac zatvori, čitava stvar će nam se obiti o glavu. što mislite što će se dogoditi ako se cijena nafte udvostruči sljedećeg mjeseca?", upitao je Paul.

Pročitajte više