Predsjednički kandidati Pusić i Josipović u Osijeku se promovirali iz Mesićeve sjene

VESNA PUSIĆ i Ivo Josipović u Osijeku su u stopu pratili Stjepana Mesića. Iako je gotovo sigurno da će predsjednik u odlasku na izborima podržati Nadana Vidoševića, kojeg (ne)skriveno favorizira, izgleda da se i kandidati SDP-a i HNS-a nadaju kako će upiti djelić karizme najpopularnijeg hrvatskog političara.

Pusić: Ova Vlada više ne vlada, samo je nitko o tome nije obavijestio
 
Iskoristili su Josipović i Pusić prigodu i za razgovor s novinarima, ne bi li dodatno promovirali svoje predsjedničke ambicije. HNS-ova kandidatkinja "udarila" je još jednom po Vladi Jadranke Kosor, dok se Josipović odlučio fokusirati na gospodarska pitanja iako ona nisu de facto u predsjedničkoj nadležnosti.

"Meni se čini da ova Vlada više ne vlada, ali je o tome još nitko nije obavijestio", rekla je Pusić, a kao povod za takvu izjavu poslužio joj je fijasko u procesu privatizacije brodogradilišta koju bi, s obzirom na razvoj situacije, trebalo odgoditi dok se ne javi veći broj kupaca, smatra Pusić.

Josipović: Nisam došao tražiti HDSSB-ovu podršku

"Želio sam vidjeti kako napreduje naša perspektivna regija Slavonija jer se dio mog gospodarskog programa zasniva na jedinstvu plave i zelene Hrvatske", objasnio je Josipović svoje "razloge" za posjet Osijeku u Mesićevom društvu. Goruća gospodarska tema su i brodogradilišta. Josipović smatra da natječaj za privatizaciju nije bio dobro pripremljen pa u tome treba tražiti razloge debakla. "Ne znam je li netko namjerno sabotirao taj projekt, ali za naš gospodarski imidž u svijetu nije dobro da se ništa ne radi po tom pitanju", rekao je Josipović.

SDP-ov se kandidat za predsjednika u Osijeku susreo s gradonačelnikom Krešimirom Bubalom i županom Vladimirom Šišljagićem. Novinare je zanimalo znači li to da će Josipović u kampanji tražiti podršku HDSSB-a. "U ovom trenutku ne planiram nikakva udruživanja", rekao je Josipović istaknuvši kako se nada podršci svih građana Hrvatske.

Pročitajte više