predsjednik hdz-a IVO SANADER u europskom parlamentu u strasbourgu

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Ivo Sanader danas je bio u cjelodnevnom radnom posjetu Europskom parlamentu u Strasbourgu gdje se susreo s čelnim ljudima Parlamenta i Europske pučke stranke, priopćilo je danas Tajništvo HDZa. L

U razgovoru s predsjednikom Kluba zastupnika Europske pučke stranke u Europskom parlamentu Gerdom Poetteringom Sanader je istaknuo da je jedna od ključnih točaka programa HDZ-a ulazak Hrvatske u EU.

Sanader se također susreo s Doris Pack, zastupnicom u Europskom parlamentu i predsjednicom Odbora za jugoistočnu Europu, koja je, kako se ističe u priopćenju, svoju potporu Hrvatskoj za ulazak u Europsku uniju naglasila na VIII. Općem saboru HDZ-a u lipnju u Zagrebu.

Poslijepodne je Sanader sudjelovao u radu sjednice Kluba Europske pučke stranke u Europskom parlamentu, kojoj je i supredsjedao uz predsjedatelja Europske unije Silvija Berlusconija i predsjednika Kluba zastupnika Pučke stranke Poetteringa.

Poettering je, najavljujući Sanaderov govor, rekao "kako je sasvim sigurno da će se nakon pobjede na izborima, 23. studenoga, Sanader uskoro obratiti zastupnicima Europskog parlamenta kao novi hrvatski premijer", kaže se u priopćenju HDZ-a.

Obrativši se zastupnicima, Sanader je zatražio njihovu potporu za ulazak Hrvatske u EU 2007., ističući da je Hrvatska sposobna ispuniti uvjete za taj datum pod vodstvom Hrvatske demokratske zajednice u budućoj koalicijskoj vladi. Predsjednik HDZ-a istaknuo je važnost načela individualnog pristupa i vrednovanja svake od zemalja u našem dijelu Europe.

Istaknuo je također odlučnost HDZ-a da se pitanja sa susjedima rješavaju u izravnim pregovorima, a tek ako to ne bude moguće, putem međunarodne arbitraže, kaže se, među ostalim, u priopćenju.



Pročitajte više