Predsjednik HSS-a: U Domoljubnoj koaliciji nismo marginalizirani

Screenshot: Mreža TV

PREDSJEDNIK HSS-a Branko Hrg u emisiji Bitno Mreže TV komentirao je suspenziju Stipe Gabrića Jambe.

„Jambo nije suspendiran jer je pričao protiv Bože Petrova nego zato što je neovlašteno novinarima davao izjave iako tako nije bilo dogovoreno. Zbog brojnih repova Stipe Gabrić Jambo nije za mene moralna vertikala, ali priznajem da je na mjesto prvog županijskog HSS-ovca izabran tajnim glasovanje. Bez obzira na suspenziju ja ga nisam namjeravao izbaciti iz stranke,“ rekao je Branko Hrg.

Osvrnuo se i na Jambine tvrdnje kako je skinut s izborne liste zbog telefonskog zahtjeva MOSTA, odnosno Petrova i Grmoje.

„Ja nikada telefonski nisam razgovarao s Božom Petrovom, a još manje o Jambinom mjestu na listi. Petrova i Grmoju jedva da poznajem i kada se sretnemo sasvim sigurno se ne bavimo Jambom. Narod je u Metkoviću rekao svoje i nije ga izabrao, ja razumijem da mu Petrov nije drag zbog toga “, kaže Hrg.

Ustvrdio je da je HSS rijetko demokratična stranka. Rekao je da ako za nekoliko dana pobijedi na unutarstranačkim izborima neće progoniti svoje protivnike Matića i Beljaka.

„Znano je da nisam osvetoljubiv. Evo vam primjer. Marijana Petir bila je u timu bivšeg župana bjelovarsko-bilogorskog Damira Bajsa. Poslije toga stavio sam ju na listu za EU parlamentarca. Ne moramo se u svemu slagati, ali niti mrziti", kazao je Hrg.

Osvrnuo se i na pitanje o poraznom statusu HSS-a u Domoljubnoj koaliciji.

„Mi imamo dogovor za ćemo imati tri saborska zastupnika i tako će i biti. Sada imamo dva. Čim se stvari poslože bit će i treći. Nemojte zaboraviti da HSS i HDZ koaliraju u mnogim lokalnim sredinama. Utoliko ne bih rekao da smo marginalizirani", kaže Hrg.

Pročitajte više